Congres op woensdag 25 maart 2020

‘Autisme en gedrag’

Algemene informatie:

  • Locatie: De schakel in Assen.
  • Tijdstip: 15.30-20.15 uur
  • Doelgroep: ouders, leerkrachten/docenten en onderwijsassistenten (zowel basisonderwijs als VO), paramedici en andere geïnteresseerden
  • Kosten: €35,- per persoon
  • Opgeven door een mail te sturen naar: info@jannekewaalkensfoundation.nl of vul het formulier in onderaan deze pagina.

Tijdens dit congres krijgt u informatie over omgaan met gedrag bij kinderen/jongeren met autisme met een verstandelijke beperking.

Voor het congres werken we o.a. samen met Kentalis en gespecialiseerde medewerkers van KCOO Groningen.

Workshops:

1: Wat is autisme (deze wordt zowel in rond 1 als in ronde 2 gegeven)
In deze workshop wordt door middel van Brain Blocks, praktijkvoorbeelden en recent onderzoek inzicht gegeven in autisme. Brain Blocks is een toolbox dat zich uitstekend leent om visueel te laten zien wat autisme is. Met name het informatieverwerkingsverschil en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Tijdens de workshop is ruimte voor vragen en eigen inbreng.
Aan het eind van de workshop weet je dat autisme een informatieverwerkingsverschil is en heb je praktische tips hoe mensen met en zonder autisme elkaar beter kunnen begrijpen en hoe je kunt handelen.
De workshop wordt gegeven door Annerieke Zandinga. Annerieke is werkzaam als ambulant begeleider bij het Kenniscentrum van Openbaar Onderwijs Groningen. Haar achtergrond is gedragsspecialist met extra verdieping in autisme. Zij neemt oa deel aan het Autisme Netwerk Groningen.

Meer informatie over workshops volgt.

Hou onze website, nieuwsbrief en facebookpagina in de gaten om meer informatie te krijgen over het congres.

aanmelden kan al!