We hebben allemaal wat passen op de plaats gemaakt. Maar de stichting stond niet stil! Na de zomer hebben we weer activiteiten gepland.
In september kun je online deelnemen aan de praktische Masterclass Ondersteunend Tekenen die gegeven wordt door Pien van der Most. Zij is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. We hopen in de herfst ook weer een kinderkookcafe te kunnen organiseren. En het jaarlijkse congres is gepland op 23 maart 2022. In een volgende nieuwsbrief zul je meer horen over de inhoud, de datum kun je alvast vrijhouden!

vriendelijke groeten,
Mirte Gerrits 

Masterclass Ondersteunend Tekenen

Wat als het begrijpen van taal een uitdaging is voor jouw kind of pupil? Pien van der Most laat je ervaren hoe je met behulp van eenvoudige tekeningetjes gesproken taal helder in beeld brengt. Dat kan een enorme steun zijn voor kinderen en jongeren die moeie hebben om gesproken taal te verwerken.
‘Jamaar… ik kan niet tekenen!’ Gelukkig is dat totaal niet belangrijk – je tekent namelijk niet voor de ‘mooi’, het gaat om de betekenis van de taal.

In deze anderhalf uur leer je anders te kijken naar tekeningetjes die ontstaan terwijl jij of de ander vertelt. Je komt erachter hoe je ondersteunend tekenen in kunt zetten bij diverse situaties waarbij het wel even belangrijk is dat je elkaar goed begrijpt, zoals bij emoties, afspraken thuis en in de begeleiding.

Dus heb je interesse? Geef je op voor deze masterclass! Je hebt alleen een goede internetverbinding + Zoom nodig en een tekenblok + pen waarmee je een start maakt met je eigen ‘speakbook’.
Kijk op de website van Pien voor meer informatie: www.tekenenbijtos.nl.

Je kunt vooraf je vragen of specifieke wensen doorgeven bij je aanmelding. Pien kijkt of ze er in de masterclass aandacht aan kan geven.

Datum: 9 september 2021
Tijdstip: 15.30 – 17.00 uur
Locatie:  Zoom, online
Doelgroep: Begeleiders (ouders en professionals) van kinderen met bijvoorbeeld ASS, Downsyndroom, TOS of een andere ontwikkelingsachterstand.
Kosten: 25 euro per deelnemer

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: info@jannekewaalkensfoundation.nl.

Heb je betaald voor het Congres 2020 dat niet door kon gaan? Je kunt dat als betaling beschouwen voor deze masterclass. Laat alsjeblieft even weten in de mail als je dit wilt