• T. Zondagstraat 33, 9301 HL Roden

Over Janneke Waalkens Foundation

Janneke Waalkens was en ambulant begeleider die veel deed voor goed onderwijs aan kinderen met Downsyndroom. Zij zag veel mogelijkheden voor integratie binnen de reguliere school en wilde iedereen hier goed over voorlichten. Als er twijfels waren wist Janneke deze bijna altijd weg te nemen door haar positieve en open houding. Zij dacht in uitdagingen, niet in problemen en dat straalde ze uit.

Janneke was een enthousiaste en deskundige voorvechter voor integratie.

In de loop der jaren heeft Janneke een speciale samenwerking opgebouwd met de verpleegkundigen van de Downpoli van het Martiniziekenhuis in Groningen.  Hierdoor kwam ze al vroeg in beeld bij gezinnen met jonge kinderen met Downsyndroom en hielp ze deze ouders om hun kind op de juiste onderwijsplek te krijgen.

Janneke Waalkens is in oktober 2015 overleden. Ter nagedachtenis aan haar en haar goede werk is deze stichting opgericht.

Haar werk en positieve blik op integratie willen we graag voortzetten.

We doen dit door het geven van voorlichting en scholen en jaarlijks organiseren we een groot congres.

Tijdens dit congres is een van de voornaamste doelen dat de deelnemers met elkaar in gesprek raken, elkaar motiveren en stimuleren op een positieve wijze zoals Janneke ons dat geleerd heeft.

Video van de start van JWF